Retourneren/ruilen en klachten

Retourneren
De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.

Kosten voor retourneren
In een garantiegeval komen de kosten van het terugsturen voor Funfanix. De retourverzendkosten( van de consument naar de webshop) komen voor uw eigen rekening. Een accessoire (een product dat in een regulier klein pakket past) kunt u zelf verpakken en naar het postkantoor brengen. Voor het verzenden van de fiets moet er een passende doos omheen, daarom is het handig om uw fietsdoos te bewaren.

Download retourformulier 

Retourmogelijkheden
Stuur ons per e-mail of post een bericht met uw voornemen onder vermelding van het bestelnummer en hetgeen u wilt retourneren. Wij sturen u vervolgens per e-mail (of post) het retourformulier, welke u ingevuld mee kunt sturen met de retourzending.

Heeft u een beschadigd, defect of foutief artikel ontvangen? Gebruikt u dan niet bovenstaand formulier, maar stuur eerst een mail met uw ordernummer (dit vindt u op onze factuur/bevestiging), een toelichting op het door u geconstateerde gebrek en zo mogelijk een foto naar onze klantenservice: [email protected]  Wij proberen de kwestie dan namelijk, indien mogelijk, voor u op te lossen zónder dat u het product hoeft te retourneren.

Beschadigd artikel
Als er schade is, dient u ons zo spoedig mogelijk echter uiterlijk binnen twee werkdagen na ontvangst te informeren per email: [email protected] met daarbij indien mogelijk foto's van het beschadigde product. Vermeld altijd uw naam, adres, telefoon- en factuurnummer waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u zullen opnemen om een en ander op te lossen. Neem eerst contact met ons op alvorens naar een fietsenmaker te gaan.

Klachten
Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht aan de klantenservice door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens: [email protected]

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Funfanix bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected] Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."